Kinesiotaping

EEN AFSPRAAK MAKEN

Kinesiotaping

Waar komt het vandaan en wat is Kinesio Taping?

Kinesio Taping komt uit Japan en is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij die techniek wordt gebruik gemaakt van een speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en het algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Kinesio Tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, hetgeen leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is daarentegen gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

Functies van Kinesio Tape:

  • pijndemping
  • geeft steun aan spieren en gewrichten
  • verwijdert oedeem
  • corrigeert gewrichten en weefsel

Een voordeel van die methode is dat de tape dagen kan blijven zitten. Hierdoor vindt er een 24 uurs herstel plaats in tegenstelling tot bij een reguliere behandeling. Vaak wordt er met de tape zelfs doorgetraind. De tape heeft ongeveer de dikte en gewicht van de huid. Bovendien is hij hypoallergeen, ademend en bezit hij geen contra-indicaties voor het gebruik.

Bij welke klachten kan je Kinesio Taping toepassen?

De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespees-, schouder-, knie-, en rugklachten, een tennisarm enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesio Tape.